Min resa - ett temaarbete i åk 5

Min resa är ett temaarbete i åk 5 tillsammans med Sjöhistoriska museet och Unga berättar.

Elevrna har bl. a. animerat film som visades på Sjöhistoriska museet i oktober.

Margriet de Vries, lärare i åk 5 berättar:

"I augusti startade ett samarbete mellan Sjöhistoriska museet, Unga berättar och åk 5 på Lillholmsskolan.

Eleverna fick en guidad visning av utställningen "Min resa" på Sjöhistoriska. Utställningen berättar om dåtidens resenärer.

Organisationen Unga berättar arbetade, tillsammans med eleverna, fram en historia om en resa. Eleverna fick rita bildmanus med bakgrunder och utklippta figurer.

Nästa steg var att göra animerad film med hjälp av IPads. Eleverna har jobbat i grupper och tillsammans producerat 24 flimer som var och en är ca. 1 minut långa.

När filmerna var klara visades de upp på ett venissage på Sjöhistoriska museet 25 oktober, med elever, föräldrar, syskon, särskilt inbjudna och andra intresserade.

Allt inramades av välkomsttal av museidirektören, tilltugg och visning av utställningen.

Det var trevlig en kväll och nöjda försvann alla vid halv åtta ut i regnet och mörkret till bilar och busshållplats."

Kategorier: